+36/52/360-642 | +36/30/2059-850 chemobeszerzes@gmail.com

A 2020-as évben

a megbízhatóságot és nyugalmat árasztó kék árnyalat az év színe.

Pantone 2020

A Pantone színintézet minden évben kihirdeti az év színét: 2018-ban az ultraviola, 2019-ben az élő korall volt az év színe. A 2020-as évben a választás, a Classic Blue színre esett. Ez a mélyebb kék a megbízhatóságot, a becsületességet, a kék eget szimbolizálja, talán úgy is értelmezhetjük a választást, hogy eljött az idő, hogy a Föld számíthasson ránk.

Az év színe

Laurie Pressman, a Pantone Color Institute alelnöke azzal érvelt, a klasszikus kékkel azokat a fogyasztókat szeretnék megszólítani, akik még kielégítőbb életmódra vágynak.

“A választásunk tükrözi az emberek vágyát a nyugalom és a biztonság után, és hogy családias otthonban szeretnének élni.”

Classic Blue, 19-4052

A klasszikus szürkés sötétkék azt jelzi, hogy lemegy a nap, és itt az ideje visszavonulni, csendességre int. Mivel egy barátságos tónusról van szó, bel- és kültéren egyaránt bevethető bármilyen textúrán, ráadásul jól párosítható a minőségi anyagokkal is, mint például a bársony vagy a selyem.

Ha valaki a semleges színek rajongója, akkor 2020 – a Pantone szerint – az ő éve lesz .

Már a mindennapokban is megjelent

A színek tagadhatatlanul hatással vannak az emberek hétköznapjaira, és érdekes, hogy ez a klasszikus kék szín az autóiparban és a digitális iparágakban már megjelent, a táplálkozástudományi szakemberek pedig arra biztatnak, hogy együnk több áfonyát és kék ételt a gyulladáscsökkentő hatás miatt.

“Ha a nemzetközi visszajelzéseket nézzük, az emberek a világ minden tájáról ugyanúgy reagálnak erre a színre. Ez az egyik legfőbb oka annak, hogy az emberek kötődnek ehhez a színhez: a stabilitás és a folytonosság érzetét adja. Minden nap 24 órából áll. Tudjuk, hogy reggel világosabb lesz és este pedig sötétebb. Szóval az éjszakára való felkészülés jelenik meg ebben az árnyalatban.” – mondta Leatrice Eiseman, a Pantone színintézet igazgatója.

További információ (angolul): 
pantone.com/color-of-the-year-2020-palette-exploration